Una mica d’història i un llibre

Quan, anys enrera, vivíem a Barcelona, la meva germana Neus i jo teníem un restaurant que, inaugurat pels pares en una nit de cap d’any, va ser de la nostra família durant dècades, mig segle i escaig. Actualment la gastronomia està de moda i els medis de comunicació li dediquen molta atenció. Ens hem de felicitar de l’èxit i creativitat que han portat els magnífics cuiners del nostre país al més alt reconeixement internacional. Però un restaurant no és tan sols gastronomia, no tot comença o acaba davant dels fogons o al menjador, els problemes són molts, de vegades diferents en tot al que la gent s’imagina, i creiem que no queden reflectits a la imatge que hom dóna d’aquesta feina.

Quan ets el treu propi cap, (o sigui, autònom), la gent té tendència a pensar que totes et ponen: “Tu rai que treballes per a tu; tu rai que fas el que vols; tu rai que no has de suportar que ningú et doni ordres… que guanyes els diners a cabassos, que ets mestressa de la teva vida, que manes els altres, etc. etc”. A aquestes alçades tinc constatada la incomprensió dels uns envers la feina dels altres.

Un dia que estava més tipa que de costum d’escoltar-me lo de “tu rai…” vaig dir, (ben enfadada) “Escriuré un llibre que es dirà “Tu rai” on explicaré les meves misèries, el pa que s’hi dóna en aquesta feina”.

Ho vaig intentar, però no vaig passar de la primera pàgina. Escriure és molt difícil. La meva germana però en sap, ho fa força bé. Va recollir la idea i ella sí, ella ha escrit el llibre. El seu llibre, cal dir-ho, el meu hagués estat ben bé un altre. És curiós que una mateixa situació la visquin de tan diferent manera dues persones.

I aquest és el llibre que us presento, el “Tu rai” de Neus Pallarès. Es molt sincer, ens ofereix la seva visió de les coses sense intentar fer-les més boniques del que són; normalment a la gent ens agrada donar una imatge més reeixida de la nostra vida; la Neus no s’estalvia res. Ni ens ho estalvia. No és la història del restaurant, és un recull de vivències, de personatges i situacions absolutament reals. Algunes de les coses de que ens parla li varen passar a ella, altres a mi, altres (afortunadament per a nosaltres), a altres persones. No hi ha res inventat, si bé en certs moments hi ha la petita llicència literària d’exagerar una mica, arribant de vegades a la paròdia. Evidentment, els noms no són els dels protagonistes reals, en determinats casos es tracta de persones molt conegudes. Si algú s’hi sent retratat, li enviem un record molt afectuós.

Si desperta la vostra curiositat i us agrada llegir està a la vostra disposició.

Preu del llibre 13 €, més import de correus.

Nom (obligatori)

Email (obligatori)

Assumpte

Adreça

Població

Codi postal

Comentaris

Completa: + 68 = 72

Responsable: Teresa Pallarès, amb email casapallares@gmail.com
Finalitat: respondre al missatge enviat a través d’aquest formulari amb la comanda del llibre.
Legitimació: el teu consentiment que vols rebre el llibre.
Destinataris: les teves dades es guardaran a Google , el nostre proveïdor d'email.
Drets: En qualsevol moment pots anul·lar la teva subscripció, limitar, recuperar i esborrar la teva informació indicant-ho a casapallares@gmail.com.

He llegit i accepto la política de privadesa